Artık yıl, her dört yılda bir şubat ayının son gününe bir gün eklenmesi nedeniyle oluşan yıldır. Bu sayede normalde 28 gün olan şubat ayı 29 güne çıkar. Artık yıl hakkında ayrıntılı bilgileri yazımızda bulacaksınız.
Artık Yıl nedir?
Dünya, gece-gündüz ve mevsim değişimini güneşin etrafında dönmesiyle yaşıyor. Dünyanın güneşin etrafında bir tur atması yaklaşık olarak 365.242 gün sürmektedir. Ancak takvimde bulunan gün sayısı 365 olduğundan dört yılda 1 gün takvime eklenmektedir. Dört yılda bir şubat ayı 28 günden 29 güne, yıl ise 365 günden 366 güne çıkmış olur. Şubat’ın 29 gün olduğu bu yıllara artık yıl denmektedir.
Artık yılda kaç gün var?
Normal bir yıl 365 gün, artık yılda ise 366 gün vardır.
Artık yıl nasıl oluşur?
Dünya, güneşin etrafında dönüşünü 365 gün 6 saatte tamamlar. Her yıl 6 saatten dört yılda bir 24 saat yani bir gün takvime eklenir.
Bir sonraki artık yıl ne zaman?
Artık yıl dört yılda bir yaşanır. Bir sonraki ekleme 2024 yılında olacaktır.
Artık yıl ne zaman başladı?
Gregoryen takvimi dünyada kabul edildiğinde artık yıl başladı. O zamandan itibaren artık yıl ifadesi ortaya çıkmıştır. Gregoryen takvimi Hz. İsa’nın doğduğu günü başlangıç kabul etmiştir.
İlk artık yıl ne zamandı?
İlk artık yıl, Hz. İsa’nın doğum yılından dört yıl sonraydı. O zamandan beri, her dört yılda bir artık yıl olmaktadır.
Artık yıl olmazsa ne olur?
Artık yıl olmazsa, her yıl güneş sisteminin döngü süresinin 6 saat önünde olacağız. Bu şekilde, 100 yıl sonra, 25 gün önde olacağız demektir. Bu durum, hava değişimi hakkında doğru bilgi olmaması anlamına da gelecektir.