1.Suibriğigiller

Bu türü diğer etçil bitkilerden ayıran en önemli şey beslenme skalasıdır: Bu bitkinin “ibrikleri” sadece böcekleri değil, küçük kertenkeleleri, amfibileri, hatta memelileri bile yakalamak ve sindirmek için idealdir. Av konumundaki hayvanlar, bitkinin kokusundan etkilenir ve bitkiye yem olurlar. Sinirme işlemi ise 2 ay kadar sürebilir.

2. Portuguese Sundew

Batı Akdeniz bölgesine özgüdür ve kuru toprakta yetişen az sayıda etçil bitkiden biridir. Diğer etobur bitkilerde olduğu gibi tatlı aromasıyla böcekleri çeker; onları yapraklarının üzerinde yapışkan bir madde ile tutar. Şanssız böcekleri yavaşça çözerek sindirimi başlatır.

3.Sinekkapan Bitkisi

Cinsinin en tanınmış türü Venüs Sinekkapanı’dır. Üzerinde bir böceğin gezinmesi, ucunda sivri iğneleri olan yaprakların kapanmasına ve böceğin tuzağa düşmesine neden olur.

4. Kobra Zambak

Bitkinin adı görüntüsünün kobra yılanına benzemesinden geldiği oldukça açık. Amerika’nın soğuk su bataklıklarında özgü nadir bulunan kobra zambağı etçil bir bitkidir. Sadece tatlı kokusuyla böcekleri ibriğine sokmakla kalmıyor, aynı zamanda kaçmaya çalışan kurbanlarının enerjilerini tüketen görünmez sahte çıkışlar da yaratıyor.

5.Tryphiophyllum

Liana olarakda bilinen bir bitki türü olan Tryphiophyllum peltatum’un uzun bir büyüme evresi vardır. İlk olarak, olağanüstü görünümlü oval şekilli yapraklar büyür; sonra, çiçek açtığı zaman, böcekleri çeken, yakalayan ve sindiren uzun, yapışkan, “salgı” yaprakları gelişir. Son olarak, bazen yüzlerce metreden fazla uzunluğa sahip, kısa, çengelli yapraklar ile donatılmış bir asma haline gelir.