Dünyada her yere gidebilirsiniz ama bu listedeki yerlere asla gidemezsiniz.
Yılan Adası – Brezilya
Brezilya’daki Yılan Adası, dünyanın en ölümcül yılanlarına ev sahipliği yapıyor. Bu adada bulunan yılanların zehirleri o kadar etkilidir ki, soktuğu yerdeki insan etini eritebilir. Güvenlik nedeniyle, Brezilya hükümeti ziyaretçilere izin vermiyor. Eğer bir araştırma ekibindeyseniz doktor ile beraber seyahat etmeniz gerekir.
Tampon Bölge – Kıbrıs
Buffer Zone olarak geçen BM Tampon Bölgesi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile K.K.T.C arasında yer alan bölgeye deniyor. 1974’ten sonra BM’nin kontrol ettiği bölgeye giriş yasak.
Qin Shi Huang’ın Mezarı – Çin
1974’te Çin’in ilk imparatoru Qin Shi Huang’ın mezarı bulundu. Arkeologlar o zamandan beri yaklaşık 2.000 kil askeri ortaya çıkardı. Kazıya rağmen, Çin hükümeti sadece arkeologların girebildiği yerde Shi Huang’ın cesedine dokunmalarını yasakladı.
Çernobil – Ukrayna
26 Nisan 1986’da Ukrayna’nın Çernobil şehrinde (o zamanlar Sovyetler Birliği’ndeydi) bir patlama gerçekleşti ve tarihin en büyük nükleer kazası oldu. Radyasyonun neden olduğu ölüm sayılarını tespit etmek imkansız olsa da, uzmanlar 9.000 ila bir milyon insanın radyasyondan kanserden öleceğini tahmin ediyor . Felaketten bu yana 30 yıldan fazla bir süredir temizlik projeleri devam ediyor. Çernobil şehrine girmek serbest olsa da yaşamak ve belli alanlarına girmek hala yasak.
51. Bölge – Nevada
ABD hükümeti 2013’e kadar bölgenin varlığını kabul etmiyordu. Komplo teorisyenlerinin birçok teorisi olsa bile yetkililer 51. bölgede ne tür çalışmalar yapıldığını henüz açıklamadı. Google Haritalar’da 51. bölgenin kuşbakışı görüntüsünü görebilirsiniz. 51. Bölge’ye giriş yasaktır.
Kuzey Sentinel Adası – Hindistan
Bengal Körfezi’nde bulunan adada Sentinelese kabilesinin yaşadığı ve 60.000 yıldır orada olduğu düşünülüyor. Dünyanın dış toplumlardan tamamen izole kalan son topluluklarından biri.
Lascaux Mağarası – Fransa
Lascaux mağarasındaki tarih öncesi resimler 1940 yılında bulundu. II.Dünya Savaşı’ndan sonra turistik bir yer haline geldi. Ziyaretçilerin nefesinden gelen karbonmonoksit mağarada bulunnan resimlerine zarar vermeye başladı ve mağara 1963’te halkın ziyaretine kapatıldı.
Svalbard Tohum Kasası – Norveç
Norveç ve Kuzey Kutbu arasında bir dağın içinde yer alan Svalbard Tohum Deposu doğal afetlere dayanacak şekilde tasarlanmış. Kasada büyük bir felaket olması durumunda, dünyanın hemen hemen her ülkesinden 890.000 tohum örneği, bulunuyor. Kasa yılda sadece birkaç kez kapılarını açıyor.
Vatikan Gizli Arşivleri, Vatikan
Arşiv 1881’de araştırmacılara açıldı, ancak içeri girmek kolay değil. Ayrıca araştırmacılar içeriye en fazla 3 ay erişebilir ve en fazla 60 bilim adamı aynı anda izin verilir.
Fort Knox – Kentucky
ABD altın rezervlerinin çoğuna ev sahipliği yapan Fort Knox kasaları, gezegendeki en iyi korunan yer olarak kabul edildi.