Kondom, birçok hastalığı önleyici ve doğum kontrolünde kullanılan cinsel erkek ürünleridir. Kondomlar kendi içlerinde birçok çeşitliliğe sahip olmaktadır. Birçok marka ve modelde üretilen kondomlar ne kadar sağlıklı olduğu konusunda merak edilmektedir.

Spermedical kondomlar için ortaya atılan iddialardan biri de normal prezervatifler kadar etkili olmadığı ve hatta birçok hastalığı önlemek yerine hastalık riskini arttırdığı yönündedir. Dünya Sağlık Örgütü açıklamalarında da bu kondomların satışlarının yasaklanması gerektiği şeklinde olmaktadır.

Spermedical Kondomların Ortaya Çıkardığı Hastalıklar

Spermedical kondomlar birçok hastalığa sebep olabilmektedir. Satılmaması gereken ürünler arasında ismini yazdıran kondom sakıncalı olması ile de dikkat çekmektedir. Tipik olarak kullanılan spermisit kondom vajinal ve anal dokuyu tahriş ederek orada hasar oluşturmaktadır. Orada oluşan tahriş DSÖ yetkililerinin açıkladığı şekilde, HIV bulaşma olasılığını arttırmaktadır. Durex marka prezervatif üretiminde nonokksinnol-9 prezervatif yapımını durdurmuştur.

Çeşitli diğer markalarda hala daha spermisit kondom üretimi ve satışı bulunmaktadır. Raf ömrü kısa olan spermedical kondom oldukça riskli bir cinsel üründür. Birçok kişi tarafından bilinçsiz kullanım sağlanan kondom geri dönülmez zararlar oluşturabilmektedir. Bunu önlemek için spermedical kondom kullanımından kaçınılmalıdır.

Cinsel sağlık eşler arası bulaşabilir olduğu için doğurganlık açısından da önemli düzeydedir. Sağlıklı ebeveyn olmak ve kişisel sağlık için doğru ürünler tercih edilmelidir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yasaklanan spermedical kondom günümüzde bazı yerlerde bulunmaya devam etmektedir.